• Neem contact op voor meer informatie via 053-8701959

 • Financiële administratie

 • Wat betekent dat nou eigenlijk: de financiële administratie. Dat betekent het systematische verzamelen, vastleggen, verwerken en verstrekken van informatie ten behoeve van het besturen, het functioneren en het beheersen van een huishouding, bedrijf of organisatie.

  Of het nou leuk is of niet, de administratie van uw onderneming moet gedaan worden. Uw hart zal er, in positieve zin, wellicht niet harder van gaan kloppen. Toch moet het, bijvoorbeeld voor het afleggen van verantwoording aan de Belastingdienst.

  Dat ‘moeten’ geeft u overigens ook veel inzicht in uw eigen bedrijf en belasting betalen kan u dan soms zelfs geld opleveren!

  Het is dus belangrijk een goede administratie op te zetten en bij te houden, bij voorkeur digitaal. Niet alleen omdat u als ondernemer wettelijk verplicht bent om een goede administratie bij te houden en te bewaren. Het helpt u ook om op tijd nieuwe ontwikkelingen te voorzien, daarop in te spelen en op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen. Met een goede administratie legt u vast wat er in uw onderneming gebeurt en houdt u overzicht. Het is dan ook veel gemakkelijker om uw aangifte in te vullen. 

  Als u meer wilt weten over de financiële administratie, lees dan ook de volgende informatie:

 • Papier of digitaal